Spring naar inhoud

GeldenzoDordt.nl is een website voor Dordtenaren die moeite hebben met rondkomen. Je vindt een handig overzicht van alle voorzieningen voor een makkelijker en leuker leven.

Van leuke dingen doen, tot hulp bij schulden, van andere mensen ontmoeten, tot een bijdrage in schoolkosten bijvoorbeeld. Dit en veel meer vind je op GeldenzoDordt.nl.


In het filter links kun je een thema kiezen. Dan zie je alleen de voorzieningen waar je naar op zoek bent.

Gratis in Dordrecht

Soms zit het even niet mee en heb je geen geld voor noodzakelijke kosten, laat staan voor leuke dagjes uit of ontspanning. GeldenzoDordt is er om jou te helpen. Wist je al dat er in Dordrecht veel vrijwilligers, instanties en bedrijven zijn die jou gratis willen helpen? En er zijn ook een aantal mogelijkheden om gratis voor ontspanning of een dagje weg te zorgen.


Zoek in de zoekbalk maar eens op ‘gratis’. Dan zie je meteen alle voorzieningen die geen geld kosten in Dordrecht. Daarnaast zijn er ook een heleboel voorzieningen die een klein bedrag of tegenprestatie van je vragen in ruil voor hun hulp.


Hulp van Bedrijven

Zo vind je onder de voorziening ‘hulp van bedrijven stichting ANDERS Drechtsteden. Samen met jou gaan zij op zoek naar een bedrijf dat jou gratis wil helpen, bijvoorbeeld wanneer je afvoer verstopt zit, je computerproblemen hebt of als je een knipbeurt nodig hebt. Het enige wat de stichting van je vraagt is om op jouw beurt ook een goede daad te verrichten aan iemand die jouw hulp nodig heeft.


krijg hulp van een bedrijf en help op jouw beurt een ander ergens mee


Dordtpas

Of weet jij al van de DordtPas? Met deze pas krijg je in Dordrecht gratis toegang tot of hoge korting op leuke uitjes. Zoals bijvoorbeeld musea, attracties, film en eten. Normaal kost deze pas €40, maar als je in Dordrecht woont en een laag inkomen of bijstandsuitkering hebt kom je misschien in aanmerking voor een gratis pas. En kinderen uit Dordtse gezinnen met een laag inkomen kunnen een pas krijgen met een saldo tegoed.


Maar naast deze twee voorzieningen is er nog véél meer mogelijk! En om niks te vergeten hebben wij ze allemaal in een overzicht gezet op onze website! Klik vooral even lekker rond en als je bij 'Alle voorzieningen' links op een thema klikt zie je alle voorzieningen die daaronder vallen, dus ook gratis voorzieningen in Dordrecht.